Om

LOTTA OLSSON – Frilansjournalist
Medlem i Svenska Journalistförbundet, SJF


Exempel på uppdragsgivare: Veckans Affärer, Camino, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen, Alfa, RUM’ba, Henry, Dykking, Outside, Dagens Media, Föräldrar & Barn, Amelia, Mama, När & Fjärran, Escape 360, Östgöta Correspondenten, Östersunds-Posten/Åre idag, A4, Civilekonomen, Företagaren, Wir Eltern, Foreldre og Barn, Äventyrliga Familjer/Äventyr, Xpress, Platsjournalen, Lucky Rider m.fl.

Kontakta mig gärna: lotta@lottaolsson.se

Kuriosa: Född och uppvuxen i Kil i Värmland. Jag har bott på hästranch utanför Santa Barbara i Kalifornien: pluggat marknadsföring och internationell kommunikation i New York. De senaste åren har Stockholm varit min bas: med journalistik och jobb för branschpress, dagspress, kvällspress och magasin. Jag brinner för mina barn, musik, film och havet med dess varelser; i synnerhet hammarhajar och valhajar – som jag har dykt med i exempelvis Sudan och Moçambique. Efter ett och ett halvt år i Minneapolis i USA är jag tillbaka i Stockholm igen – och har bland annat gett ut en barnbok om travhästen Copiad vid sidan av frilansjournalistiken.

Lotta dyker i Mocambique

Reportageresa i Moçambique

Lotta Olsson, Ariane Wahlgren-stipendiat i Aten mars 2010 (kreativitetsstipendium från Svenska Journalistförbundet).

Lotta Olsson är medlem i Svenska Journalistförbundet, SJF

a.Efter ett år i Minneapolis i USA och en höst i Värmland är jag nu tillbaka i Stockholm igen – och aktuell med en barnbok om travhästen Copiad.