Om

LOTTA OLSSON – Frilansjournalist


Exempel på tidigare uppdragsgivare: Veckans Affärer, Camino, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen, Ämnesläraren, utgiven av Lärarförbundet/Sveriges Lärare, RUM’ba, utgiven av Riksförbundet Unga Musikanter, Henry, utgiven av Svenska Röda Korset, Dykking, Outside, Dagens Media, Föräldrar & Barn, Amelia, Mama, När & Fjärran, Escape 360, Östgöta Correspondenten, Östersunds-Posten/Åre idag, A4, Civilekonomen, Företagaren, Wir Eltern, Foreldre og Barn, Äventyrliga Familjer/Äventyr, Xpress, Platsjournalen, Lucky Rider m.fl.

Kontakt: lotta@lottaolsson.se

Kuriosa: Född och uppvuxen i Kil i Värmland. Jag har jobbat på hästranch i Buellton utanför Santa Barbara i Kalifornien: pluggat marknadsföring och internationell kommunikation samt arbetat på hotell i New York. De senaste åren har Stockholm varit min bas med journalistik och jobb för branschpress, dagspress, kvällspress och magasin. Jag brinner för mina barn, lärande, musik, film, hästar, skidåkning, dykning och havet med dess varelser, i synnerhet hammarhajar och valhajar – som jag bland annat har dykt med i Sudan och Moçambique. Efter ett och ett halvt år i Minneapolis i USA är jag tillbaka i Stockholm sedan några år tillbaka – och har bland annat publicerat en barnbok om travhästen Copiad. Efter ha avlagt en lärarexamen på Stockholms universitet, följt av en påbyggnadskurs i Montessoripedagogik, undervisar jag numera på en Montessoriskola i Stockholm.

Lotta dyker i Mocambique

Reportageresa i Moçambique

Lotta Olsson, Ariane Wahlgren-stipendiat i Aten mars 2010 (kreativitetsstipendium från Svenska Journalistförbundet).

a.Efter ett år i Minneapolis i USA och en höst i Värmland är jag nu tillbaka i Stockholm igen – och aktuell med en barnbok om travhästen Copiad.