Kategoriarkiv: Karusellen

Artiklar med denna kategori syns i karusellen

Copiad och den stora fajten

Av: Lotta Olsson
Illustrationer: Mia Andrésen
Formgivning: Amigos

Copiad och den stora fajten är en barnbok som handlar om den värmländska travhästen Copiad och det legendariska Elitloppet 1994. Det blev en duell av sällan skådat slag.

Copiad och den stora fajten kan köpas eller beställas hos välsorterade bokhandlare och finns att köpa på boksajter på nätet som exempelvis: Adlibris, Bokia, Bokus och Nordiska Travmuseets webbshop. Barnboken finns också tillgänglig på en del travbanor som exempelvis: Färjestad, Åby, Bollnäs, Årjäng och Solvalla, samt en hel del bibliotek runt om i landet.

Copiad och den stora fajten i media:

_Copiad och den stora fajten – i media-2

 

 

 

 

 

 

 

Mässgeneralen Anita Andersson tipsar kopia

Kan en barnbok om trav locka till högläsning? Blogg:

IntervjubokmassaiGbg

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Copiad och den stora fajten…

Camilla Appelgren, lektör på Bibliotekstjänst:

”Lotta Olsson är frilansjournalist och skriver ofta familjeorienterade reportage, även denna bok riktar sig till hela familjen.

 Illustrationerna samspelar väl med berättelsen och tilltalar många med sina många detaljer och sin lite absurda stil. Man kan roa sig länge med att leta efter möss som seglar i pölar och enormt stora mankammar.”

Jimmy Jansson, bibliotekarie på Karlstads Stadsbibliotek, tipsar om Copiad och den stora fajten i tidningen NWT:

En bilderbok för barn och allmänt travintresserade om den så segerrika travhästen Copiad. I den här boken får vi följa den mytomspunna värmländska hästens väg till att vinna Elitloppet 1994. Boken är fint illustrerad av Mia Andrésen och skriven av Lotta Olsson. En bok som kan få den minsta knatte intresserad av trav. ”

Anita Andersson, ordförande i Värmländska författarsällskapet, om Copiad och den stora fajten:

”En charmig barnbok med fantasifulla teckningar.

Med en vuxen vid sin sida ger illustrationerna mycket att tala om. En glad och insiktsfull historia om livet på en travbana. Handlar om den världsberömda Copiad och hans livfulla tankar, före, under och efter loppet.”